Vremea In UK

scris de Ovidiu

octombrie 25, 2013

vremea uk


Stiu ca s-a mai vorbit si probabil ca se va mai vorbi mult pe tema asta, dar cu toate astea m-am decis sa o abordez si eu.

Nu te uita pe geam!

Niciodata nu te uita pe geam sa vezi cum sunt imbracati cei de afara. Oamenii de aici se imbraca dupa cum se simt EI bine, si nu dupa cum DÃ bine! Stiu, in Romania trebuie sa fii in trend. Daca e toamna, te imbraci de toamna. Daca e vara, de vara. Si sa nu cumva sa porti cizme daca a trecut „sezonul”. Englezii au mai mult grija lor decat a altora (si mi se pare normal!), asa ca nu te poti baza pe asta cand vine vorba de vreme. Am vazut in tricou iarna sau in sandale la 5 grade. Cu fular si caciula primavara sau plimbari romantice prin ploaie si vant. Nu par „stresati” de vreme, asa ca nu te baza pe ei! Iesi afara din casa si fa-ti propria parere, care oricum nu poate fi prognozata pe mai mult de 4-5 ore. O zi normala arata cam asa: innorat, soare, ploaie, soare si ploaie in acelasi timp, innorat din nou.

vremea-in-ukUmbrela e „useless”!

O lectie scumpa, pe care am invatat-o dupa ce am aruncat la cos vreo 4-5 umbrele. Din care, una era mare, frumoasa si zdravana ( credeam eu ). Nimeni nu are umbrela. Decat turistii! Vantul care sufla puternic de fiecare data cand ploua (si nu numai), iti transforma umbrela in cel mai nefolositor lucru care l-ai avut vreodata. Asadar, gluga e baza si hainele waterproof, care se gasesc sub toate formele si marimile. Dar si pentru toate buzunarele!

Ca o curiozitate, dupa am discutat cu multi englezi pe tema asta, concluzia e una singura: nici lor nu le place! Dar o suporta mai bine!

Un lucru pozitiv, as putea spune, il reprezinta diferenta de temperatura dintre zi si noapte. Temperaturile sunt apropiate, deci daca nu ai inghetat de frig ziua, nu vei ingheta nici noaptea.

 

 

 

Vrei sa ajuti la randul tau? Super! Da-i un share!

Despre autor

Ovidiu

Ovidiu a ajutat mii de romani, din 2013 si pana acum, sa emigreze cu succes in UK. Nu numai atat, dar si dupa ce au ajuns aici, ghidurile sale (pas cu pas) puse gratuit pe site la dispozitia lor i-a ajutat, mai departe, sa-si creeze un viitor mai bun in UK.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>