Notifications
Clear all

Master  

  RSS

(@mihaibralin)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 3
13/02/2018 11:48 am  

Salutare Ovidiu,

Sper sa ma exprim corect in ceea ce urmeaza sa spun si sa fiu inteles. Imi doresc sa urmez cursurile unui master, pe specialitatea mea bineinteles si mi-as dori enorm sa ajung sa lucrez in domeniul meu stiind ca se castiga destul de bine aici si esti vazut bine daca te duce capul, fata de la noi unde intrii doar pe spaga/pile/etc. 

Nustiu exact cum se procedeaza dar mi-as dori sa ma inscriu si am citit o postare legata de accesarea unor fonduri pentru invatamant pe care bineinteles ca mi-as dori sa le returnez, atat timp cat imi gasesc de munca in domeniul meu.

As avea nevoie de o indrumare de la tine, cum fac sa gasesc un program de master, cum fac sa accesez aceste fonduri si apoi daca cunosti cum fac sa accesez un job pe acest domeniu, variante. 

Eu am diploma la mine, tradusa si legalizata. Am mai citit aici pe forum si ceva legat de echivalarea studiilor si poate ca trebuie sa fac si acest pas. 

Deasta am zis sa intreb cum se poate proceda in cazul de fata.

Multumesc & I look forward for your answer - cum zic englezii. :)) 


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
13/02/2018 9:36 pm  

Salutare!

Am mai primit emailuri pe subiectul asta si i-am indrumat pe toti sa faca "reversul".

Adica...

Ca sa nu faci Masterul degeaba (ma refer sa faci ce nu trebuie), incearca sa incepi cu sfarsitul.

1. In primul rand, echivaleaza-ti diploma. Chestia asta iti va usura mult pasii urmatori (vezi mai jos). Pentru ca pe echivalarea trimisa de catre cei de la NARIC va scrie exact ce si cum. In plus, sa aplici pentru Master, aproape 100% va trebui sa le arati o diploma. Iar una echivalata ar fi cea potrivita.

 2. Apoi te intrebi: Ce vreau sa fac? Ce job caut? In ce domeniu? La ce nivel? etc.

La intrebarile astea ar trebui sa cauti un raspuns cat mai sincer, daca nu ai deja unul.

3. Apoi cauti pe site-urile de joburi postul care te intereseaza (sau cel mai apropiat) si, foarte important, deschizi anunturile si citesti "job requirements".

De ce?

Pentru ca aici va scrie exact ce te intereseasa pe tine! Anume, ce curs/diploma/nivel nvq/master e necesar pentru jobul cu pricina!

4. Abia dupa ce vezi ce se cauta, ce vrea piata, incepi si tu sa cauti Masterul care sa raspunda cerintelor ei (pietei)!

5. Apoi faci Masterul, il termini cu brio si, sper eu, vei avea un super-job!

Cam asta ar fi ordinea...parerea mea..

Legat de echivalarea diplomelor, lucrez deja la un articol pe tema asta pentru ca ma intreaba foarte multi.

Pana atunci, citeste pe site-ul celor de la NARIC ce si cum.

Legat de programul de Master, pana nu demult trebuia sa cauti la fiecare universitate in parte sa vezi daca-l avea in programa (ce cauti tu). Asta pentru ca inscriile la Master nu se faceau prin UCAS. Acum se fac. Acceseaza site-ul lor aici si uita-te prin ele.

Apoi trebuie sa vezi ce criterii are univeristatea respectiva, pentru ca nu toate au la fel. De ex, s-ar putea sa-ti ceara un nivel de engleza dovedit printr-un curs.

Apoi vezi cat costa. Am vazut preturi incepand de la £5000 pana £17000! Depinde de curs..

Legat de finantare, cei de la Student Finance se ocupa de asta. In sensul ca poti aplica prin ei. Numai ca ei au o limta, anume £9250/an si nu mai mult de 3 ani. Daca Masterul tau costa mai mult si/sau dureaza mai mult, atunci va trebui sa pui de la tine.

Eu asa vad lucrurile..

Incepe usor-usor sa te documentezi, aduna informatii si revino daca mai ai intrebari.

p.s. cand cauti universitati, ia in calcul si zona/localitatea - pentru ca va trebui sa-ti gasesti chirie acolo si n-ai vrea sa fie prea scumpa. uita-te si la chirii (preturi)

Bafta!


ReplyQuote
(@mihaibralin)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 3
14/02/2018 12:43 am  

Mulțumesc Ovidiu pentru indicații. O sa ma documentez mai mult legat de job-uri. Eu am găsit un program de master care durează 1 an de zile la UCL și costa umpic mai mult de £12.000. Am citit pe un site ca se poate ajunge la un maxim de £10.000 și ceva sponsorizare. 

 

Ideea e acum ca înscrierile la ei se fac pana la sfârșitul lui Februarie și acolo la documente imi spunea ca am nevoie de diploma de inginer tradusă. Nu spunea nimic legat de echivalare. 

O sa ma interesez mai mult legat de toate aspectele și revin sa anunț. 

 

Mulțumesc încă o data. 


ReplyQuote
(@mihaibralin)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 3
14/02/2018 12:47 am  

P.S. Locuiesc in Watford și m-am uitat la universitatile din Londra. Cele mai aproape evident. Momentan muncesc, contract permanent, full time. Sper sa pot face fata dacă ma apuc de așa ceva. 


ReplyQuote
Share:
>