Notifications
Clear all

Leeds  

  RSS

(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
22/12/2016 6:00 pm  

Pana de curand eram setat pentru Warrington, si inca este o optiune mai ales ca am studiat tot despre oras si am gasit ca zone bune de mutat Stockton Heath / Latchford / Grapenhall.

Dar acum ma gandesc si spre un oras mai mare si ma bate gandul la Leeds si cred ca undeva prin zona de vest , nord-vest, nord (dar nu in zona de universitati). Mai ales ca si optiunile la 3 bedroom sunt mult mai multe ca in Warrington, iar pe Gumtree am vazut chiar si de 4-5 ori mai multe anunturi in Leeds.

As vrea sa te intreb daca stii bine Leeds-ul ce zone ai recomanda pentru ca este un oras destul de mare. Ma intereseaza in primul rand zonele linistite, fara multe nationalitati asiatice/africane sau polonezi.


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 87
22/12/2016 7:07 pm  

Nu cunosc asa bine Leeds-ul, dar cunosc Bradford. Iar Leeds e langa Bradford. Acest Bradford e un fel de Ferentari, pastrand proportiile :) De cate ori am trecut pe acolo, mi-am verificat usile masinii din 3 in 3 min sa fiu sigur ca sunt blocate... E dubios rau, plin de asiatici..nimic british n-a supravietuit acolo (la fel ca Luton). Iar Leeds-ul, fiind foarte aproape, a imprumutat din "obiceiuri" :)

Intre Warrington si Leeds, de la mile departare l-as alege pe primul!


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
22/12/2016 8:15 pm  

Stiu, Warrington mi se pare foarte linistit, mai ales partea de sud. Doar ca ma gandesc ca de exemplu oportunitatile de angajare ar fi ceva mai mici ca intr-un oras mai mare ca Leeds si totusi nu as vrea sa fiu in Warrington si sa ma duc spre Manchester cu jobul.

Despre Bradford stiu cum sta treaba. Ma uitasem de exemplu la satul Pudsey, face parte din Leeds, dar este mult in vest, se invecineaza practic cu Bradford. Am aruncat o privire pe niste scoli primare de acolo si la unele am gasit alte nationalitati 3 sau 10% si la alta, chiar langa Bradford erau 63% alte nationalitati deci e clara treaba.

Pentru Leeds m-am uitat pe datele de la recensamantul din 2011 si am vazut multe sate din jur cu populatie white de peste 90%, chiar 93-94% si m-am gandit ca desi e aproape de Bradford totusi e mai diferit. Desi din 2011 pana acum datele s-au schimbat si nu gasesc datele actualizate pt ward-uri.

Mda...cercetez in continuare.


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
22/01/2017 7:49 pm  

Dupa cercetari am ramas la concluzia ca Warrington va fi urmatorul loc pe care il vom numi acasa :).

Leeds din cate mi-am putut da seama este destul de ok, dar nu ar fi tocmai ideal pt o familie cu copii. Zonele mai bune din ce am vazut, fara multi asiatici si cu criminalitate mai scazuta sunt in zona de sud si nord-est, est. In schimb pt cine merge fara familie mi se pare ca oportunitatile sunt mai bune in Leeds ca in Warrington.

Leeds nu mi s-a parut foarte atragator, sunt multe zone de cartiere muncitoresti, strazi si cartiere intregi cu case cu etaj insirate una dupa alta si strazile nu foarte late, case fara curte, iar scolile sunt mai bune in Warrington (zona de sud), asta pentru cine are copii si ar fi interesat de acest aspect.

Asadar sa vedem ce se va auzi in urmatoarele 2-3 luni dupa activarea art. 50 si daca totul va fi ok in continuare putem sa incepem sa cautam biletele de avion.

 


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 87
23/01/2017 4:03 pm  

Stai sa vedem daca-l activeaza:) Deocamdata, a tinut un speech dar nu a zis prea multe referitor la imigranti.  E complicata rau treaba... iar spre norocul nostru, as spune, sunt 1.5mil de englezi ce locuiesc in UE, deci trebuie cumva sa aiba grija si de ei - orice ar face aici impotriva imigrantilor, s-ar putea sa fie facut in afara impotriva englezilor.  Vom vedea...


ReplyQuote
Share:
>