dovada de adresa
 
Notifications
Clear all

[Solved] dovada de adresa  

  RSS

(@angel)
New Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 1
05/01/2017 9:28 am  

buna ziua. sa presupunem urmatoarea situatie ipotetica: o persoana merge in Uk in cautarea unui job. pentru a avea drept de munca inteleg ca va trebui sa aplice pentru obtinerea National Insurance Number. la interviul pentru obtinerea acestuia inteleg ca se cere o dovada de adresa reprezentata printr-o factura de gaz , curent, internet, permis de conducere pe numele tau cu adresa unde locuiesti in UK. banuiesc ca majoritatea romanilor au inceput experienta engleza prin a-si inchiria o camera sau loc in camera cu alti romani sau prieteni. inteleg ca agentiile cer multe acte , garantii sau sa le platesti de la inceput in avans chiria pe 6 luni , ceea ce nu e tocmai la indemana oricui...in aceste conditii casa respectiva nu este inchiriata oficial de tine, contractul este pe numele altcuiva si facturile de utilitati vor veni de asemenea pe numele respectivului care ti-a subinchiriat camera. rezulta logic ca nu am cum sa ofer la job center la interviu ca dovada de adresa nici o factura de utilitati. ce e de facut concret in aceasta situatie ?


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
05/01/2017 10:15 am  

Salut!

La interviul pt NINo nu e obligatorie proof of address ci doar proof of identity, deci se poate obtine si fara, cum de altfel l-am obtinut si eu. Apoi, folosesti hartia de la ei peste tot :)

Sau a 2a varianta, trimti permisul de conducere la schimbat. Cu putin noroc, nu-ti vor cere proof of address, ca am vazut ca uneori cer, desi nu e o regula.


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
09/04/2017 1:33 pm  

Salut,

Tocmai am citit articolul cel mai recent, cel cu dovada de adresa in UK. In cazul in care toate facturile sunt trecute pe numele sotului, singura dovada strong pentru sotie pentru a deschide un cont bancar ramane schimbarea permisului, corect?

Si celelalte dovezi pe care  sotia poate sa le aiba pe langa permis ar fi scrisoarea de NINO si de le Electoral Roll.


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
09/04/2017 8:53 pm  

Salut!

Strong pt cont bancar e si cea de la NINO.

Dar din cate mi-aduc aminte, voi veneati impreuna. Ai putea sa o treci pe ea pe factura de la apa, de ex. Si pe factura de la Council Tax va fi trecuta.

p.s. plus ca ultimele 2 vin mai repede decat permisul, in maxim o saptamana


ReplyQuote
Share:
>