Dovada de adresa
 
Notifications
Clear all

Dovada de adresa  

  RSS

 watt
(@watt)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 9
27/03/2018 2:38 pm  

Buna ziua,

Am citit articolul despre dovada de adresa si toate-mi sunt clare. Totusi, deocamdata nu sunt in UK si ma gandesc cum sa fac treburile mai rapide (ref. la adresa). Mai in gluma, mai in serios, cred ca face parte din tendinta romanilor de a insela sistemul 

Asadar, as vrea sa stiu daca e posibil ca, inainte de a ajunge eu acolo, cineva care locuieste in UK sa ma treaca deja in facturile de plata. Inteleg ca e putin ciudat, dar ar fi ideal daca as avea o factura cu numele si adresa mea, direct de la aterizare. 

Deci, se poate asa ceva? Cum?

Sau, daca nu, se poate incheia un alt contract, de catre cineva de acolo, in numele meu pt - sa zicem - internet? Sa zicem ca ii voi trimite CI sau pasaport, etc.

Pe aceeasi nota, am inteles de la prieteni ca documentele pot dura destul de mult in unele cazuri, si ca uneori functionarii de la birou te pot trimite acasa cu toate actele in regula, doar pentru ca au primit ordin sa nu rezolve (pt a stopa fluxul de imigranti) un numar mai mare de N cereri pe zi. Bineinteles, astea nu sunt date publice dar se cunosc de catre bugetarii din breasla... apropo de ce comenta Claudio aici:

https://www.unromaninuk.com/drepturile-romanilor/

Asa ca revin la ideea de cu cat mai repede, cu atat mai bine (referitor la nino, adresa, cont bancar s.a.m.d.), mai ales ca nu se stie exact ce schimbari va aduce Brexit-ul.


Quote
 watt
(@watt)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 9
27/03/2018 2:40 pm  

PS aveti o problema cu unul din plugin-uri.


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
27/03/2018 7:47 pm  

Salut!

Legat de o factura pe numele tau, da, se poate!

Aici nu-ti cere nimeni buletinul cand iti faci un contract la apa, gaze, internet si celelalte.

Daca ai cui sa-i dai datele tale (de incredere), respectivul poate deschide un cont pe numele tau. N-o sa-i ceara nimeni un ID. Deci se poate..

Apropo de ce comenta Claudio acolo, acum va fi o mare diferenta. Statutul de rezident va fi obligatoriu. Important va fi sa muncesti sau sa ai bani destui sa te intretii (daca nu muncesti).

Vor fi obligati sa ti-l acorde daca ai ce-ti trebuie. Ori pe cel de rezindent permanent, ori pe celalalt. Si asta fara prea multe documente. Le-am enumerat pe toate in articolul mentionat si de tine. Iar asta e batut in cuie in Withdrawal Agreement!

Eu nu mi-as face griji prea mari..

De fapt nici nu m-as complica sa obtin acea factura, pentru ca s-ar putea intoarce impotriva ta (depinde cand vii aici). Nu uita ca UK nu face parte din Shengen si va trebui sa arati un document la intrare. Iar astfel, ei vor stii data la care ai intrat.

Daca te intreaba vreunu..

"cum de ai contract la apa din iunie, cand tu ai ajuns aici in octombrie?"

In plus, sunt convins ca in aplicatia de rezidenta va fi o intrebare referitoare la data intrarii tale in UK. Ce faci, ii minti?  :)

In acelasi articol referitor la drepturi, am incheiat cu o concluzie. Anume, ca nu se va schimba nimic pana la 01.01.2021. Indiferent cand vii, inainte sau dupa Brexit.

Eu zic ca nu e cazul sa te panichezi. Atata timp cat ajungi aici inainte de 01.01.2021 si-ti gasesti de munca, n-ar trebui sa ai probleme!

Bafta!

 


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
27/03/2018 7:49 pm  

Am vazut problema cu Pluginul. Ms mult!


ReplyQuote
 watt
(@watt)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 9
29/03/2018 4:28 pm  

Multam', mi-e mai clar acum.


ReplyQuote
Share:
>