Copil nascut in ang...
 
Notifications
Clear all

Copil nascut in anglia cu cetatenie Uk  

  RSS

(@ggabriela83)
New Member
Joined: 2 ani ago
Posts: 1
11/01/2019 10:59 pm  

Buna ziua

am si eu o intrebare.

sunt de 11 ani in anglia cu o pauza de doi ani 2010 -2012. In 2014 am nascut cel de al 3lea copil aici in Uk. Tatal lui este cetatean englez si i-am facut fiului nostru pasaport britanic.

eu vreau acum sa aplic pentru rezidenta . In martie 2019 am 5 ani (financial years) in care am lucrat aproape mereu ( cu f mici pauze intre job-uri. Din motive de birocratie cu Romania, as vrea sa aplic acum pentru rezidenta si as vrea sa stiu daca faptul ca am copilul cu pasaport britanic care face in aprilie 5 ani, pot sa aplic pr rezidenta ca si membru al familiei unui cetatean englez? Ma gandesc ca ar trebui sa fie simplu, eu si ceilalti doi copii, suntem mama si respectiv fratii piticului meu care nici macar nu are dubla cetatenie ci e doar cetatean britanic.

ma lamureste si pe mine cineva ca ce sa aplic? 

Problema mea cu cei 5 ani munciti este ca nu am toate formularele p60 . ( am pierdut 3 din ele ) 

 

multumesc 


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
17/01/2019 9:40 pm  

Buna!

Nu inteleg ce treaba au formularele P60 cu rezidenta. Nu ti le cere nimeni...

Pe data de 21.01, daca nu se schimba nimic, aplicatiile pentru rezidenta (settled si pre-settled) vor putea fi accesate de toata lumea. Iar aici nu trebuie sa le dai nimic, in afara sa scanezi pasaportul. Ei te vor cauta in bazele de date ale Home Office si HMRC si-ti vor da pre-settled sau settled in functie de cati ani de UK ai. Asta-i tot.. nu trebuie sa incluzi copilul cel mic in aplicatie.

Pe 21 sau 22 voi face un ghid cu toti pasii necesari..

 


ReplyQuote
Share:
>