Cateva intrebari.
 
Notifications
Clear all

Cateva intrebari.  

  RSS

(@gabriel123)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 2
03/08/2017 6:07 pm  

Buna seara, 

In 22 septembrie am biletul de avion, o sa ajung in Northampton cu inca un prieten, eu cu vreo 3000 Lire si el inca vreo 1500. Problema e ca dupa ce ajung nu stiu ce o sa fac cu chiria, singura sansa din ce am vazut ar fii cu cei ce sub-inchiriaza. Suntem pentru prima data in UK astfel chiria doar pe 6 luni o putem face si nu vreau sa fac asa deoarece este si o suma mare de dat si nu ne permitem. Intrebarea este daca iau chiria de la cei ce sub-inchiriaza, daca de exemplu dupa o saptamana ma da afara eu am ce sa ii fac? Referitor la permis, am doar 20 de ani si nu am B-ul, doar A2-ul care este o subcategorie. Il pot schimba in Anglia si sa obtin A-ul direct? Permisul l-am obtinut in Romania de aproximativ 2 luni.


Quote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
03/08/2017 10:24 pm  

Referitor la subinchiriat clar nu vei avea nici un drept si nu vei avea ce sa ii faci celui care iti subinchiriaza daca ceva nu merge bine. Asa nu vei avea nici dovada de adresa de care vei avea mare nevoie.

Cel mai bine cauti pe gumtree sau siteuri imobiliare camere in share, dar sa fie inchiriate direct de landlord, vei da in principiu avansul pe prima luna si o luna depozit. Asa vei putea obtine de la landlord si o dovada de adresa ca iti va trebui la banca.

Cat despre permis nu cunosc si poate iti raspunde Ovidiu. Nici eu nu sunt inca in UK, dar am citit tot ce se putea si voi ajunge si eu in august sa locuiesc acolo.


ReplyQuote
(@gabriel123)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 2
04/08/2017 10:53 am  

Am mai vazut flat cu 1 camera care are baie si bucataria incluse, ma gandesc ca sunt ceva gen garsonierele la noi. Oricum mersi pentru pont, nu stiam treaba cu landlordul care inchiriaza camerele, ma gandeam ca inchiriaza doar casa cu totul.


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
04/08/2017 10:58 am  

N-are cum sa-ti dea A-ul daca tu ai doar A2.

Referitor la chirie, Costin a zis bine, doar ca la banca nu-ti va lua in considerare nimic legat de chirie. Iar asta se intampla de cativa ani. Nici un tenancy agreement nu mai e luat in considerare, decat daca e prin agentie (si nu mereu)


ReplyQuote
(@iancu)
New Member
Joined: 2 ani ago
Posts: 1
05/12/2018 12:38 pm  

Cum se Poate obtine un certificat official Al nivelului de cunosterea a limbii En?

Cat Costa si unde poti applica.... Sunt birouri... 

Nu am cont deci nu pot plati on line... 

Scuze dar nu inteleg modul in care pot posta un nou topic. 

Rog regizorul sa constitue unul

 


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
08/12/2018 9:42 am  

Cred ca cel mai faimos e IELTS (International English Language Test System). Se foloseste peste tot si e recunoscut inclusiv de angajatori si de Home Office.

Cel mai simplu ar fi sa cauti provideri in zona ta. Nu neaparat institutii guv, ci colegii, scoli, etc.

Uite AICI o lista care te va putea ajuta 


ReplyQuote
(@andrei)
New Member
Joined: 2 ani ago
Posts: 2
21/01/2019 5:56 pm  

Salutare tuturor,

În primul rând mă bucur că există un astfel de grup, cu atâtea informații utile. Dar, totuși, aș vrea să mă ajutați să scap de câteva întrebări. Pe scurt, mi s-a cam pus pata să plec în Anglia, dar am unele temeri. M-am informat de aici cam ce bani mi-ar trebui, cam ce acte mi-ar trebui, dar îmi e foarte greu să aleg un oraș/zonă în care să îmi încep căutările. Am încercat să găsesc încă din țară un loc de muncă, dar m-am prins că pot găsi mai repede doar dacă merg la fața locului. Dar, așa cum ziceam, efectiv nu știu care sunt orașele/zonele în care găsesc mai multe locuri de muncă sau în care chiria să nu fie atât de costisitoare. Ce m-ați sfătui? Mulțumesc frumos!


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
21/01/2019 7:25 pm  

Salut!

Eu, de principiu, sunt impotriva Londrei :) stiu ca sunt multi in Londra si ca-mi vor sari in cap, dar nu se rezuma totul la Londra. Deci daca nu vrei chirii mari, evita Londra (macar la inceput).

Apoi, cel mai bine ar fi sa cauti pe langa un oras mare. E foarte greu de recomandat o zona... cred ca asta e cea mai mare problema daca vii insgur.. ca nu stii udne sa te duci..

Ar mai fi o chestie:cauta pe FB grupuri de Romani (romani in Manchester, romani in Birmingham, etc.) iar acolo ai sa vezi la un moment dat itrebari de genul "cine merge diseara la Amazon, am si eu nevoie de transport"  De aici te-ai putea orienta daca e de munca in zona respectiva.

Oricum, o data ajuns la fata locului, o sa-ti gasesti mai usor.


ReplyQuote
(@andrei)
New Member
Joined: 2 ani ago
Posts: 2
21/01/2019 8:43 pm  

Mulțam de răspuns, Ovidiu! Așa am să fac. Cam astea sunt cele două temeri ale mele: orașul și unde stau până imi găsesc chiria. Dar cred că pe astea le-au avut toți cei care au plecat singuri.


ReplyQuote
Share:
>