Cand e mai bine de ...
 
Notifications
Clear all

Cand e mai bine de ajuns  

  RSS

(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
09/05/2017 7:37 pm  

Salutare Ovidiu,

De 10 luni ne informam si facem planuri de plecare pt ca stii ca plecam cu doi copii mici si desi initial ne-am gandit sa plecam in februarie care a trecut am amanat din diverse motive, apoi ca vara asta, apoi iar amanare.

Pana la urma suntem decisi pentru august anul acesta desi inca ne gandim cum e mai bine: august 2017 sau martie 2018 si aici as vrea parerea ta avind in vedere ca poate vezi lucrurile altfel de acolo si mai ales esti in mai in tema.

La avantaje pt august ma gandesc ca ar fi:

-oferta mai mare la case de inchiriat

-fata cea mare o sa aiba 5 ani impliniti si ar intra in Year 1 si ar incepe din sep - oct si ar fi de la inceputului anului scolar si cred ca s-ar integra mai usor asa,

- am avea multe luni pana la vacanta mare din vara urmatoare si am avea timp sa ne punem pe picioare cu joburi care sa ne permita sa tinem ambele fete la cluburi cu plata pe timpul vacantei

-mai usor de gasit de munca pt inceput mai ales ca va urma Craciunul

- fiind vara putem pleca pe avion cu mai multe bagaje raportate la acelasi nr de kg (si ulterior sa le primim si pe cele de toamna/iarna prin curier)

- nimeni nu stie ce va fi cu Brexit si totusi cu cat mai repede inainte de iesirea efectiva ar fi mai bine

 

Pentru martie anul viitor ar fi ca avantaje: 

- fata cea mica face 3 ani in noiemrie deci va putea beneficia de ore gratuite din februarie. Acesta cred ca ar fi marele plus fata de plecarea in august, dar daca am pleca vara si am lucra amandoi full time ne-am permite cateva luni sa o dam chiar sesiune de toata ziua cu plata si tot am ramane cu aproape 1 sal si jum - avind in vedere ca nu o sa mai platim chirie 6 luni ca dam avans si chiar dupa tot vom avea o mica rezerva.  Sau part time sotia si copilul dat mai putine ore.

- poate am mai strange ceva bani in plus desi avem acum cu ce sa plecam si practica ne-a aratat ca oricat am vrea sa tot strangem tot nu reusim prea mult deci prea mult nu am mai pune deoparte 

- nu am prinde la inceput multe luni friguroase si ne-ar costa mai putin utilitatile, in special incalzirea.

- ajungind vara e posibil ca in ian - feb sa nu avem de munca ca am vazut ca e mai greu in perioada aceea, mai ales ca nou venit poate nu avem ceva stabil. Dar chiar si asa ne-am putea descurca o perioada de pana la 3 luni cu rezerva ramasa.

 

Stiu ca imi fac multe griji si multe scenarii, dar cine vrea sa plece direct cu copiii sigur intelege. Si sunt sigur ca daca eram doar cu sotia plecam oricand si fara sa ne facem atatea griji si cu bani mult mai putini ca puteam sta in share o perioada.

Stiu ca nu poti zice in locul meu, dar tu ce ai face?

 


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 87
10/05/2017 5:22 pm  

Salutare!

Eu mi-as face toate calculele in functie de job. Daca pot gasi mai usor de munca in August, atunci August sa fie! Jobul iti va crea acea liniste de care ai nevoie. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Iar avantajele adaugate de tine nu sunt de neglijat.

Mai putin facturile, pentru care te sfatuiesc sa-ti setezi Direct Debit. Adica sa platesti o suma fixa indiferent de anotimp. E mult mai avantajos - in loc sa platesti £200 iarna si £10 vara, mai bine platesti £40 in fiecare luna.


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
21/05/2017 6:23 pm  

Uite, mai vorbeam cu un amic lituanian care locuieste langa Londra. Mi-a recomandat ca mai bine vin singur, stau in share, obtin nino si job si abia apoi sa caut sa inchiriez casa si sa aduc sotia si copiii.

Doar ca noi preferam toti odata, stam undeva pana intr-o luna de zile, intre timp sa speram ca inchiriem si apoi facem actele: nino, banca si cautam job. Suntem dispusi sa ne coste mai multe decat daca am face ca in prima varianta. Mai ales ca din discutiile cu agentiile (cu multe agentii, in Warrington si Leeds am dat mesaje) cam 70% ne acceptau si fara acte avind in vedere ca veneam cu bani pt minim 6 luni.

 

Tu care varianta crezi ca este cea mai buna? Astept raspunsul ca ambele sunt bune :)


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 87
21/05/2017 8:08 pm  

Daca factorul financiar e rezolvat, atunci ramane numai cel emotional, iar asta o stiti numai voi :)

De ex, eu n-am putut sa aleg prima varianta! Insa altii pot. Nu stiu daca e mai bine sau nu, depinde de fiecare cum face fata situatiei de a fi departe de copii... mie mi-a fost imposibil si am exclus din start varianta asta.

Sigur ca e mult mai ieftin, dar am preferat sa platesc in plus si sa aleg a 2a varianta. Practic, as alege sa vin doar eu daca n-as avea suportul fiananciar de care am nevoie.

Imi pare rau ca nu am un raspuns concret...

Statistic vorbind (daca te intereseaza) foarte putini au venit impreuna cu cei mici :) Ba, mai mult, cand am venit eu, nu-mi dadea nimeni nici o sansa. Apoi au inceput toti sa ma-ntrebe cum am facut :)

 

 

 


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
22/05/2017 7:44 am  

Ai raspuns concret :)

Doar o intrebare personala am daca doresti sa raspunzi. Ati plecat cu loc de munca avut deja sau acolo ati cautat?


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 87
22/05/2017 10:37 am  

Nu.

Am plecat pur si simplu :) Am stat la un hotel cateva zile, am casit chirie, ne-am mutat acolo si apoi am gasit job. In ordinea asta..


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
22/05/2017 8:22 pm  

Sunt de acord cu totul facut in ordinea asta :)


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
27/06/2017 9:09 pm  

Salut,

Se pare ca incepe sa se contureze niste conditii pentru cei care vor avea drept de sedere. E drept, sunt doar vorbe acum, dar totusi se spune ca termenul limita ar fi 2021 ca cei care au ajung exact inainte de referendum sa aiba timp pt a face cei 5 ani pentru rezidenta permanenta.

Crezi ca (mai) sunt sanse si pt restul? Cei veniti dupa sau mai ales care urmeaza sa vina vara asta - aici ma incadrez eu. Dar incep sa imi pun semne de intrebare daca mai trebui venit pana la urma. Sau nu :(.


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 87
28/06/2017 6:43 pm  

Deocamdata, UK a prezentat o oferta celor de la UE pe care cei din urma nu prea au agreat-o. Adica, au zis ceva in genu se putea mai bine

Iar oferta era in felul urmator. Indiferent de cat timp esti aici, nu te va trimite nimeni acasa. Ci, in functie de anii petrecuti aici, peste 5 sau sub, atunci ar fi 2 posibilitati: pentru prima varianta s-ar acorda direct un drept de sedere, iar pentru cealalta categorie, s-ar acorda sansa sa aplici la momentul potrivit pentru acelasi drept de sedere.

Asta in mare...

In amanunt, asteptam sa vedem daca se concretizeaza sau nu..

Nu cred ca e motiv de panica.


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
29/06/2017 1:11 pm  

Deci "nu e panica man" :).

Am inceput numaratoarea inversa. Saptamana viitoare ne dam demisia de la joburi si intram in preaviz. Si in linie dreapta :)


ReplyQuote
Share:
>