Asigurare masina
 
Notifications
Clear all

Asigurare masina  

Page 1 / 2

(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
Topic starter  

Salut,

Am vazut la Admiral ca se poate obtine pret mai bun daca aleg optiunea cu black box. Recomanzi acest lucru? Stiu ca exista si alte taxe ulterioare, pt deconectare de ex sau pt transfer, aici nu am inteles daca este vorba sa o transferi pe alta masina.

Am facut o simulare pt o Toyota Avensis cu motor de 1,8 si cu black box a iesit pretul de 890 lire pt comprehensive sau 940 pt third party. Pretul mi se pare bun pt mine care am inca permis de RO si nu am istoric aici.

 

 


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
 

Nu prea recomand, mai ales daca pretul fara blackbox e doar un pic mai mare.

Sunt foarte multe variabile luate in calcul la modul in care conduci: viteza, ziua sau noaptea, cum franezi, cum iei virajele, etc, etc. Iar pretul se tot schimba de la 1 luna la alta, sau din 3 in 3, s.am.d. depinde asigurator.

Sincer, daca ar fi doar vreo 200 in plus, nici nu m-as complica.


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
Topic starter  

Cand fac simulare pe confused ma intreaba de cand sunt rezident. Eu inca nu am aplicat pt nino, dar pana sa iau nino o sa vreau sa cumpar masina. Si masina o voi cumpara dupa ce am contract de inchiriere deci automat voi deveni rezident si atunci declar luna in care am semnat contractul de inchiriere, chiar daca nu am nino, corect?


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
 

Da, corect


ReplyQuote
(@constantin1970)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 2
 

Salut. Am asigurare cu renoire .Am primit email ,ca renoirea se face automat pe data de 15.02 2018 orele 00.00. Dar nu au fost luați din cont banii aferenti in aceasta data. Am verificat dacă sunt asigurat la MID si nu figurez ca mașina asigurata.Am intrat pe graficul de plata si am văzut ca programarea de plata lunară se face pe 15.02.2018 si plata efectivă se va face pe 19.02.2018.                           Intrebare.                  Pot sa circul cu mașina in perioada (15-19).02.2018 ?Va reamintesc ,începând din 15.02.2018 nu sunt in baza de date a MID.        Asigurarea este la Aviva,Quotemehappy.com,făcută in 15.02.2017(50 lire/luna).Renault Megan 1.6/2009.   Mulțumesc.


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
 

Salut!

Daca hartia/emailul celor de la Aviva zice ca esti asigurat incepand cu 15.02, atunci poti sa circuli chiar daca nu esti in baza de date (MID).

Dar daca te opreste politia, sa ai hartia aia cu tine.


ReplyQuote
(@constantin1970)
New Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 2
 

Mulțumesc.


ReplyQuote
(@danygeorge)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 6
 

Salut.de curand mi-a fost anulata asigurarea la duba.in ziua cand miau anulato mi-au spus ca trb sa le platesc vreo 900 de lire pt ce nustiu.am sunat la ei si mi-au spus ca este in claim.am intrebat ce claim ...de cine este facut si cand,mi sa spus ca nu au nici un fel de date despre acel claim spunandu-mi ca ma for suna a doua zi.bun...a doua zi may sunat spunandu-mi ca ma vor suna peste 3 zile si mi-au facut legatura cu cei de la biroul de claim....in fine acestia mau pasat de la in agent is altu....in total vreo 6....pana m-am saturat si am inchis.dupa o ora am decis sa incerc din nou....am sunat si am cerut direct cu biroul de claim....cu ideea sa imi spuna daca am vreun claim la asigurare.....dupa ce miau auzit numele miau spus ca o sa fiu sunat peste 3 zile.am intrebat daca este biroul de claim...spunandmi ca da....si le-am cerut detalii despre claim sau daca este vreunu....raspuns....veti fi sunat peste 3 zile....am repetat intrebarea iar agentul mi-a repetat acelasi raspuns....pana intrun final au zis ca nu este biroul de claim.:-).deci....are cnv vreo solutie sau vreun stat?


ReplyQuote
(@danygeorge)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 6
 

Ca sa nu mai zic ca mi-au anulat asigurarea din motivul ca permisul meu de UK nu este valid....iar la acel moment nu avem permis UK...si nici nu declarasem ca am de aceea si plateam mult asigurarea....raspuns dat chiar de ei in momentul cand mi-au facut asigurarea.


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
 

Salut!

Se poate sa fie o greseala de "admin".

Sau, legat de claim, se poate sa fie un claim mai vechi pe care, tot dintr-o greseala ti l-au atribuit tie ca si non-disclosure. Adica nu le-ai spus despre el cand ti-ai facut asigurarea si ei au aflat acum.

Exista o baza de date fondata in `94 pentru toate claimurile unde au acces toti asiguratorii. A fost facuta anti-frauda si se numeste CUE.

Daca vrei sa vezi ce date exista in aceasta baza de date despre tine, poti completa un formal pe care-l gasesti aici.

Costa doar £10. Apoi, in functie de ce raspuns primesti, te adresezi din nou asiguratorului sa-ti explice ce si cum.

 


ReplyQuote
(@danygeorge)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 6
 

Oki.am inteles ce zici.dar de ce nu vor sa imi dea nici un raspuns?am sunat de atatea ori si nimic...ar fi trebui sa stie atata timp cat zic ca am un claim.


ReplyQuote
(@danygeorge)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 6
 

Si inca cv...daca ar fi un claim mai vechi ....trb sa platesc pt el. Pt ce am avut asigurare?Si odata ce mi-au anulat asigurarea de ce as avea cv de platit.adica miau anulat asigurarea....din vina lot.. ..si acum trb sa si platesc....buna asta:-)


ReplyQuote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
 

Da, e destul de dubios ce se intampla. Oricum, ca regula (sa stii de acum inainte) majoritatea celor de lucreaza la asigurari sunt de "doi lei".

Asta n-o spun doar eu, ci foarte, foarte multi. Nu stiu care-i treaba, nu sunt informati, nu sunt trainuiti, habar n-am, dar multi nu stiu ce fac acolo.

Partea cu claimul e asa:

Daca ei considera ca ai avut un claim si nu le-ai spus despre, atunci iti pot anula asigurarea. Mai mult, daca ai fi avut un claim, atunci pretul asigurarii ar fi fost mai mare, de unde, cred eu, si aceea suma pe care ti-o cer ei.

Eu i-as suna si le-as zice ca am verificat singur in CUE si nu apare nimic despre nici un claim. I-as mai ruga sa-mi trimita in scris in maxim 14 zile motivatia anularii, daca nu o sa pornesc o actiune in instanta impotriva lor.

Zi asa, macar sa vezi ce zic.

Bafta!


ReplyQuote
(@danygeorge)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 6
 

Salut.din nou eu sa zicem cu un raspuns la prostia firmei de brokeri.dupa cum am zis au zis ca ma suna luni...si m-au sunat Dar nu le-am mai raspuns ca am zis ca nu o le mai raspuns or prostiile lot.in fine mi-au trimis un e-mail in care ei zic ca au sunat asiguratorul in ziua de luni(vrajeala binejnteles...ca era cam 9:30 dimineatza cand mau sunat) si  isi cer scuze si ca a fost o eroare si cica imi reinstaleaza asigurarea automat.bineinteles ca eu mi-am facut alta asigurare pt ca ei prima oara au spus ca nui nimic de facut si isi cer scuze si evident imi trb asigurare sa pot circula cu vanul.le raspuns la e-mail spunandule ca nu mai am nevoie practic de asigurea aceea pt ca evident mi-am facut alta si....etc so sa o lasa asa cum era (anulata).raspunsul lot fiind ca...din cauza ca am un open claim(ce cred eu ca inseamna....ca cineva a anuntat in accident care a avut loc Dar nu a facut claim)in spita eu.pt ca eu am facut trb asta  (ma lovit un prost(de fapt eu l-am lovit din vina lui,incercand sal evit) trb sa platesc acel outstanding balance.si ca nu pot anulat asigurarea cealalta sa continui cu asta a lor.:-)).cum imi pot cere asa ceva pe banii mei nustiu:-)).evident le-am spus ca nu si intrebarea mea a fost ca cine le-a cerut lor sa faca trb asta cu reinstalarea asigurarii fara aprobarea mea sau fara macar sa fiu anuntat inainte.raspuns?nimic...toate raspunsurile lor se invarteau la....your insurence was reinstated...si so anulez pe cea care o facusem.in fine plin de nervi pt ca au facut o prostie cu permisul meu...mintind asiguratorul ca am UK de accea acesta Mia anulat asigurarea ....logic si corect.asiguratorul cerandule bani pt acel open claim....iar brokerii ii vroiau de la mine.in fine am sunat firma de brokers pt ca nu se mai putea cu e-mailuri fara raspuns si etc.am intrebat cine lea cerut lor sa-mi reintaleze asigurarea si cum pot face trb asta fara aprobarea mea...raspunsul fiind tot unul de ....a fost eroare ne cerem scuze Dar v-am reinstalato.....zici ca erau setati ca roboteii pe acelasi raspuns. Le-am cerut sa nu Ma mai deranjeze cu e-mailuri si sa lase asigurarea asa cum este ca am deja una si ca nu le platesc nici un banut pt greseala lot si minciuna lot catre asigurator despre permisul meu si am inchis tel.bun....a doua zi primesc e-mail de la ei evident,cum ca is cererea mea asigurarea a fost anulata din data de 17....adica marti....si ca am sa or platesc 903 lire de data asta:-)))).nu am mai raspuns ....ca nu ....vad rostul si nici nu o sa platesc pt prostia lor . Am anulat platile catre acea companie acum astept sa vad ce se intampla.


ReplyQuote
(@danygeorge)
Active Member
Joined: 3 ani ago
Posts: 6
 

Ce cred eu ca au facut Dar nustiu sigur pt ca nu am gasit nimic in termeni si conditii.eu cred ca asiguratorul mi-a anulat asigurarea,motivul fiind permisul ceea ce-i si corect din partea lot pt ca evident nu "aveam" unul UK. Doar ca suma de bani trb platita de firma de brokeraj pt ca nu eu anulasem asigurarea ....adica nu am cerut eu trb asta si clar nu aveam cum sa platesc eu.se pare ca firma de brokeraj au vazut greseala si au incercat sa o rezolve reinstaland asigurarea fara aprobarea mea....cu japca. ...iar la sf. Au zic ca eu am anulato ca sa poata cere banii de la mine cu drept si legal. Astai parcarea mea....acum daca aveti vreo idee daca am dreptate sau nu...ca nu cunosc legea bine din Cate se pare.multumesc


ReplyQuote
Page 1 / 2
Share:
>