Mobilat vs. nemobil...
 
Notifications
Clear all

Mobilat vs. nemobilat  

  RSS

(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
19/11/2016 8:47 pm  

Salutare tuturor,

La anul voi ajunge in Anglia si m-am hotarat la o zona anume, iar pt o casa/un ap 2 bedrooms mobilat pretul la chirie este aprox. 700 lire (atat ne-ar permite bugetul) - suntem o familie formata din 2 adulti si 2 copii mici.

Problema este ca exact in zona in care vreau, nu sunt foarte multe oferte la acest pret si nu stiu daca sa iau in considerare si ceva nemobilat, la un pret de maxim 550 pcm. Asta ar insemna o economie de 150 si cum venim sa avem plata pt 6 luni ar insemna ca ne raman disponibili 900 de lire. Prima luna va fi rezervata pentru gasitul casei, rezolvat acte, inscrierea la scoala etc si apoi si cautarea unui loc de munca.

Credeti ca se poate lua in calcul si varianta aceasta si in acea luna sa gasim ceva mobila pt casa - cele strict necesare pt inceput si nu stiu daca cei 900 inseamna ceva sau mai trebuie sa punem si ce este cel mai important daca am reusi sa gasim repede ce ne trebuie in zona Warrington (stiu ca este si Ikea, dar ma gandesc ceva de genul depozite / magazine sh).

Singurul avantaj al unei locuinte nemobilate ar fi ca am avea de unde sa alegem pentru ca vrem neaparat in sudul Warrington-ului.

Asadar, pt o familie cu 2 copii mici care ajunge pt prima data in Anglia in scop de emigrare care varianta ar fi mai buna avand in vedere ca de la inceput se doreste asezarea in zona dorita pt ca de zona depinde si scoala unde vor merge copii.

 


Quote
(@ovidiu)
Admin Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 88
20/11/2016 6:10 pm  

Salut!

Eu am testat ambele variante si pot spune ca varianta nemobilat mi s-a parut mai buna.Pentru ca nu stii in ce stadiu e mobila/electronicele/electrocasnicele din casa, iar surpriza ar fi sa se strice in 2 saptamani. Plus ca ai 2 copii mici, deci sansele sa-ti pateze canapeaua, de ex, sunt destul de mari :) Iar la final, la inventar, o sa-ti opreasca din depozit.

La varianta nemobilat, in principiu, bucataria e mobilata si are aragaz iar restul camerelor sunt goale. Cei 900 care vrei tu sa-i aloci iti vor ajunge pentru inceput dar nu-ti recomand IKEA, ci Argos. Asta daca le vrei noi. Daca nu, sunt o multime pe Gumtree sau grupuri pe Facebook care vand mobila/electrocasnice SH. Unii dau gratis, numai sa te duci sa le iei de acolo.

Iar Warrington-ul nu e chiar mic, deci un magazin cu SH trebuie sa fie.


ReplyQuote
(@costin)
Trusted Member
Joined: 4 ani ago
Posts: 51
26/11/2016 10:50 pm  

Da, m-am documentat mai bine intre timp si cred ca nemobilat va fi cea mai buna varianta pentru ca pe termen lung vom iesi mai bine la chirie plus ca si suma data la inceput va fi putin mai mica si cei 900 de lire de care ziceam vor fi mai mult decat suficienti pentru o mobilare cu strictul necesar la inceput. Chiar cu mai putini bani. Am vazut destula mobila pe Gumtree cat si pe grupuri de FB din zona. Provocarea o sa fie de adunat/luat mobila de peste tot in 2-3 zile :)


ReplyQuote
Share:
>